Вашата приватност

Кога ја посетувате нашата веб-локација, ние користиме колачиња и слични технологии за следење (пиксели, ознаки, локално складирање итн.) за да ви го обезбедиме најдоброто искуство на нашата веб-локација. Овие технологии коишто колективно ќе ги нарекуваме „колачиња“ во ова известување, може да поврзуваат и собираат информации за вас, вашите преференци или вашиот уред. Преку таквите информации обично не можете да бидете директно препознаени, но тие ќе придонесат да добиете поперсонализирано онлајн искуство на Volvo Cars, што ги квалификува колачињата, до степенот до којшто се користат за препознавање корисници, како лични податоци, па според тоа, тие се предмет на GDPR.

Ова информативно известување е наменето да биде прочитано заедно со нашата Политика за приватност на корисници за подетален преглед на тоа како ги обработуваме вашите лични податоци.

Информативно известување за колачиња – www.volvocars.com

Овој документ опишува како Volvo Cars (како што е дефинирано подолу) ги обработува вашите лични податоци кога ги посетувате веб-локациите на volvocars.com.

1. Кои сме ние

Volvo Car Corporation е шведски правен субјект со регистарски број на компанијата 556074-3089 и седиште на Assar Gabrielssons Väg, SE-405 31, Gothenburg, Sweden. Volvo Car Corporation и компаниите на нејзината групација се одговорни за обработувањето на вашите лични податоци („ние“, „Volvo“, „наш“, „нас“). Ние сме глобална компанија и обезбедуваме производи и услуги ширум светот. Можете да најдете повеќе информации за различните субјекти што работат во различни пазари тука.

2. Кои лични податоци ги обработуваме и зошто

Ги обработуваме податоците собрани со користење „колачиња“ за да ви го обезбедиме најдоброто можно онлајн искуство на нашиот бренд, да ве препознаеме како посетител повратник на нашата веб-локација, да го анализираме однесувањето на посетителите на нашата веб-локација, да ја подобриме нашата комуникација, како и структурата на нашата веб-локација и да создадеме профил на вашите интереси за да можеме да ви прикажуваме релевантни реклами за нашите производи и услуги, исто така и на други веб-локации. Кога е можно, ги комбинираме и вашите онлајн податоци за однесување на веб со личните податоци што евентуално ни ги имате претходно дадено.

Нашата правна основа за обезбедување безбедни и функционални веб-локација и услуги што сте ги побарале преку вашите дејства на нашата веб-локација (на пр. кошница за купување), е нашиот легитимен интерес, согласно член 6 (1) уредба f GDPR.

Наместо тоа, се потпираме на вашата дадена согласност, согласно член 6 (1) уредба a GDPR, за пристап до информации и нивно складирање на вашиот уред кога ја посетувате нашата веб-локација, како и за последователното обработување на тие податоци, што ни овозможува да го анализираме однесувањето на нашите корисници, да ги персонализираме услугите за корисниците, како и да создаваме профил на вашите интереси и да ви прикажуваме релевантни реклами. Банерот за колачиња ви ја бара оваа согласност откако ќе пристигнете на нашата веб-локација.

3. Колку долго ги чуваме вашите податоци

Погледнете го описот на секое од колачињата за нивните конкретни периоди на задржување.

Треба да знаете дека користиме два различни типа колачиња: сесиски колачиња што се привремени и истекуваат откако ќе го затворите вашиот прегледувач или кога ќе заврши вашата сесија и трајни колачиња што остануваат на вашиот хард-диск сѐ додека вие или вашиот прегледувач не ги избришете, во зависност од датумот на истекување на колачето.

За аналитички цели, податоците што не се збирни или анонимизирани веднаш ќе се обработуваат не повеќе од 2 години.

Дополнително, во определени случаи се користи локално складирање. Со оглед на тоа што податоците што се поставени таму не застаруваат и ќе бидат достапни секој пат кога ќе ја отворите нашата веб-локација, единствен начин да се избрише локалната меморија е да ја избришете меморијата на прегледувачот рачно (познато и како бришење на кешот).

4. Со кого ги споделуваме вашите лични податоци

Вашите лични податоци ќе им бидат откриени на нашите подружници и деловни партнери и ќе бидат обработувани од нивна страна за горенаведените цели и на начинот што е опишан во описот на колачињата. Исто така ги споделуваме вашите лични податоци со обработувачи, особено со даватели на услуги за ИТ, што се ограничени според договор во однос на нивната можност да ги користат вашите лични податоци за каква било цел освен за обезбедување на услугите за нас, во согласност со секоја важечка спогодба за обработка на податоците. Вашите лични податоци може да бидат префрлени во земја надвор од Европската економска област. Доколку тоа се случи, таквото префрлање ќе се заснова на стандардните договорни клаузули одобрени од страна на Европската комисија. Општиот текст што се користи на стандардните договорни клаузули може да се најде на различни јазици на почетната страница на Европската комисија.

5. Вашите права во однос на обработката на податоци што ја извршуваме

Поради тоа што го почитуваме вашето право на приватност, можете да изберете да не дозволувате колачиња што не се строго неопходни за функционирањето на нашата веб-локација. Сепак, блокирањето на некои категории може да влијае врз вашето искуство на веб-локацијата и на услугите што можеме да ги понудиме. Ако сакате да управувате со вашите колачиња, можете да ја користите нашата страница за поставки за колачиња.

Запомнете дека ако изберете да ги оневозможите колачињата, определени делови од нашите веб-локации може да не функционираат правилно. Алтернативно, можете да управувате со колачињата преку поставките на вашиот прегледувач или преку користење на овие две врски: вашите AdChoices (Digital Advertising Alliance) или вашите онлајн избори | EDAA . Во овој случај, вашите избори ќе се одразат на тоа како ќе го искусувате интернетот, не само на volvocars.com. За да се откажете од тоа да бидете следени од страна на Google Analytics на сите веб-локации, одете на: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Во однос на обработувањето за маркетиншки и рекламни цели што се извршуваат под здружена контрола, Meta е примарната точка за контакт за прашања во однос на практикувањето на правата на субјектите на податоците.

За повеќе информации околу вашите права во однос на обработувањето на вашите лични податоци, како и за тоа како да ги применувате, погледнете во нашата политика за приватност на корисници

6. Како да контактирате со нас

Ако имате какви било други прашања во врска со темата заштита на личните податоци, можете да контактирате со нас на следниве детали за контакт:

Volvo Car Corporation
Поштенска адреса: Volvo Car Corporation, Assar Gabrielssons Väg, SE-405 31 Gothenburg, Sweden
Адреса за е-пошта: dataprotection@volvocars.com 

7. Промени на нашето известување за приватност

Го задржуваме правото, на наша дискреција, да ги менуваме нашите практики околу приватноста и да го ажурираме и менуваме ова известување за приватност во секое време. Поради оваа причина, ви препорачуваме редовно да го погледнувате ова известување за приватност. Ова известување за приватност е тековно од датумот што е прикажан во горниот дел на документот. Ќе ги третираме вашите лични податоци на начин што е конзистентен со известувањето за приватност според кое тие се собрани, освен ако не добиеме ваша согласност да ги третираме на друг начин.