Безбедност

Безбедноста е многу повеќе од поставување на етикета на производот. Нашата култура во Volvo Cars има за цел да осигури дека секој поединец и секој тим во компанијата е цврсто посветен на безбедноста како нивен највисок приоритет.

Тројца луѓе кои разговараат облечени во заштитна опрема и работни комбинезони.
Ретро снимка од двајца господини кои стојат покрај знак на VOLVO.

Автомобилите се возени од луѓе. Водечкиот принцип зад сè што правиме е, и мора да остане, безбедноста“

Густаф Ларсон, коосновач на Volvo
Жена врзува дете со појас на седиштето во автомобилот.

Безбедноста е во нашата ДНК

Лидер во областа со децении, безбедноста е дел од нашето наследство и столбот на нашата компанија. Отсекогаш сме биле бренд насочен кон луѓето, бренд кој што се грижи за луѓето околу нас.

Иднината на лидерството за безбедност

За да го заштитиме она што им е важно на луѓето, секогаш се стремиме да ги опремиме нашите автомобили со безбедна и интелигентна технологија. Надоврзувајќи се на нашето наследство, сега се стремиме кон нова ера за безбедноста.

Дигитален приказ на два автомобили на пат.
Нула судири

Во 2007 година, имавме визија никој да не биде сериозно повреден или убиен во нов автомобил на Volvo. Оваа посветеност ни помогна да донесеме некои храбри одлуки. Денес одиме чекор понатаму и нашата цел е да нема никакви судири.

Човек кој ја прегледува куклата за тест за судир со друга жена која набљудува.
Цел свет податоци

Откако нашиот тим за истражување несреќи на Volvo беше основан во 1970 година, проучивме повеќе од 43.000 автомобили во реални несреќи во кои учествуваа приближно 72.000 луѓе. Ова истражување помогна да се генерираат некои од најважните системи и функции во историјата на безбедноста на автомобилите.

Пионерски иновации

Син појас со натпис „SINCE 1959“ (Уште од 1959 г.) на токата.

Идеите што го менуваат светот често се најконтроверзни. Кога го воведовме безбедносниот појас со три точки, наидовме на критики и отпор. Многумина мислеа дека новиот изум ја ограничува нивната слобода. Сметано до денес, тој спаси повеќе од милион животи.

Дигитален приказ на лице на возачкото седиште во автомобил.

Поддршка кога ви е најпотребна

Сите сакаме да мислиме дека сме добри возачи, но исто така знаеме дека и најдобрите меѓу нас прават грешки. Затоа, нашиот следен чекор е да воведеме сензори за внатрешност како стандард во претстојниот Volvo EX90 – да настапи и да ве поддржи кога не сте во најдобро издание.

Безбедносните карактеристики на Volvo Cars ги надополнуваат практиките на безбедно возење и немаат за цел да овозможат или поттикнат расеано, агресивно или на друг начин
небезбедно или незаконско управување. Сепак, возачот е одговорен за безбедно работење на возилото во секое време. Опишаните функции може да се опционални и
достапноста може да варира од една до друга земја.