Безбедност

Volvo Cars е лидер во автомобилската безбедност со децении, грижејќи се за светот во кој живееме и за луѓето околу нас. Со нашата Safe Space Technology што ги вклучува сите стандардни безбедносни карактеристики во Volvo автомобил, помагаме да бидете безбедни и да имате чувство на безбедност.

Човек потпрен на Volvo и две лица одлево кои пешачат.

Наша цел е да предводиме со безбедни и интелигентни технолошки решенија за мобилноста за да го заштитиме она што им е важно на луѓето во нивниот секојдневен живот.

Ние се фокусираме на безбедноста за да можете вие да возите без грижи

Технологија за безбеден простор

Технологија за безбеден простор

Со најсовремената технологија за сензори, имаме за цел да обезбедиме безбеден простор внатре и околу автомобилот – за вас, вашите патници и другите на патот. Технологијата за безбеден простор ги опфаќа сите стандардни безбедносни карактеристики во автомобилите на Volvo. Да ви помогне да бидете безбедни и да се чувствувате безбедно. Првиот од нашата нова генерација на автомобили, Volvo EX90, ќе биде опремен со технологијата за безбеден простор, обезбедена од Lidar, оптички уред што ги мери растојанието, брзината и формата на објект со многу висока резолуција користејќи рефлектирана светлина.

Нашиот најпознат спасител

Нашиот најпознат спасител

Во 1959 година, инженерот на Volvo Cars, Нилс Болин, воведе безбедносни појаси со три точки во нашите автомобили. Како еден од најважните пронајдоци во безбедноста на автомобилите, тој досега има спасено над еден милион животи.

Истражување засновано на податоци

Истражување засновано на податоци

Од 1970-тите, проучивме повеќе од 43.000 автомобили во реални несреќи во кои учествуваа приближно 72.000 луѓе. Врз основа на податоци, развивме карактеристики што направија значителна разлика во историјата на безбедноста на автомобилите.

Нула судири

Следното ниво на безбедност се потпира на напредна технологија. Затоа, постојано се стремиме да ги подигнеме нивоата на безбедност кон нашата нова визија, која што е амбиција да нема никакви судири.

Дигитален приказ на скица на автомобил, личност и други објекти.

Никогаш не престануваме да учиме...

Маж кој вози автомобил и гледа право напред.
Еволуцијата на безбедноста

Со комбинирање на најсовремениот хардвер и софтвер за нашата технологија за избегнување судир, очекуваме дополнително да го подигнеме нивото на безбедност во и околу нашите идни автомобили.

Снимка со временско доцнење на нешто што изгледа како трага од црвени задни светла на замрзнат пат.
Управување кон автономно возење

Следната граница во напредокот на безбедноста ќе дојде со развојот на технологијата за автономно возење без надзор. Водени од нашето наследство во полето на безбедноста и визијата за нула судири, имаме за цел да го предводиме тој развој.

Безбедносните карактеристики на Volvo Cars ги надополнуваат практиките на безбедно возење и немаат за цел да овозможат или поттикнат расеано, агресивно или на друг начин
небезбедно или незаконско управување. Сепак, возачот е одговорен за безбедно работење на возилото во секое време. Опишаните функции може да се опционални и
достапноста може да варира од една до друга земја.