XC90 Plug-in Хибрид

Нашата иднина е електрична

Откријте ги нашите чисти електрични и Plug-in хибридни автомобили - дизајнираниза подобро возење и за климатско неутрална иднина. И ако полнењето не е опција, истражете ги нашите mild хибриди.

Колку електрични сте?

Recharge Pure (чисто) електричен

Целосен електричен погон - за тивко, моќно и рафинирано возачко искуство со нула емисии.

Recharge Plug-in хибрид

Моќната комбинација на електричен мотор и на бензински мотор може да дозволи дневно возење со нула издувни емисии во Pure (чист) електричен режим, како и возење на долги растојанија со ефикасно искористување на горивото во Hybrid (хибриден) режим.

Електричен полнач поврзан со XC40 Pure electric во позадина

Volvo Recharge. Наше патување кон визијата за климатско неутрална иднина.

2019

Сите наши автомобили се достапни со plug-in-хибридна технологија. Воведување на mild хибридни погони - сите ново лансирани Volvo автомобили ќе бидат електрифицирани, хибриди или целосно електрични. Најава за Volvo Recharge - наша амбиција за климатско неутрална иднина.

2020

Лансирање на целосно електрифицирана линија за plug-in хибриди и чисто електрични автомобили, започнувајќи со нашиот прв чисто електричен SUV – XC40 Recharge. Наша цел е околу 20% од нашата годишна продажба на автомобили да бидат plug-in хибриди.

2025

Наша амбиција е околу 50% од автомобилите што ги продаваме да бидат чисто електрични до 2025 година, а останатите 50% да бидат хибриди.

2040

Наша визија е да бидеме климатско неутрални во целиот наш синџир на вредности, во согласност со целите на Парискиот договор.

Млад пар чекори покрај XC40 Pure Electric

XC40 Recharge, одржлива мобилност

Нашиот прв чисто електричен SUV пристигнува подоцна во 2020 година. Комбинирајќи вистински SUV стил, електричен погон со високи перформанси, долг дострел и паметна практичност, не мора повеќе да правите компромис за да возите на поодржлив начин.

360 Concept, нов начин на патување

Нашиот целосно автономен Concept автомобил без човечки возач укажува на иднината на патувањето, кое што е автономно, електрично, поврзано и безбедно. Ова е непродуктивно време за патување преточено во корисно квалитетно време.
Volvo 360 Concept Car - Целосно автономен автомобил

Што сакате да знаете за електрификацијата?

 • Зошто Volvo Cars одлучи да се префрли на електрични погони?

  Иновиравме во областа на електричните погони уште во 1970-тите. За нас ова е природен прогрес во однос на технологијата и јасна изјава за нашата посветеност кон одржлива подвижност и намалување на емисиите. И со нашата климатска иницијатива “Volvo Recharge”, наша визија е да бидеме климатско неутрални низ целиот наш ланец на вредности, во согласност со целите на Парискиот договор.

 • Кога ќе бидат електрифицирани сите погони на Volvo Cars?

  Наша цел е сите наши погони да бидат mild хибриди, plug-in хибриди или батериски електрични автомобили до 2021 година.

 • Кои се главните придобивки од електрифициран погон над конвенционалниот мотор со внатрешно согорување?

  Електрифицираните погони нудат широк спектар на придобивки - од намалување на емисиите за време на возењето и веројатно пониски оперативни трошоци, до испорака на пософистицирано возење и чувство на одзивно забрзување при тргнување.

 • Дали електричните погони се поскапи од стандардните бензински или дизел мотори?

  Зависи. Наскоро ќе понудиме низа електрифицирани погони кои вклучуваат mild хибриди, plug-in хибриди и чисто електрични автомобили. Целосно електрифицираните погони имаат веројатно пониски оперативни трошоци, а со поевтинувањето на батериските трошоци има уште поголема смисла да се избере електрифициран автомобил.

 • Како и каде да го наполнам мојот автомобил?

  Повеќето луѓе ги полнат своите автомобили дома во текот на ноќта, со ѕиден полнач во нивниот балдахин или гаража. Други имаат можност да го наполнат својот автомобил на работа или на јавни станици полнење, кои во многу области стануваат сè полесни за наоѓање.

 • Колку долго трае полнењето на батеријата?

  Времето на полнење ќе варира и зависи од фактори како што се надворешната температура, тековната температура на батеријата, опремата за полнење, состојбата на батеријата, опремата за полнење, состојбата на батеријата и состојбата на автомобилот. Специфичното време на полнење може да го најдете во техничките спецификации за секој достапен електрифициран модел.