CONCEPT 40

Ја претставуваме нашата визија за помали автомобили, овозможена од новиот Compact Modular Architecture (CMA).

THOMAS INGENLATH - ПОСТАР ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ ЗА ДИЗАЈН

Compact Modular Architecture (CMA) ни помогна да воведеме нешто посебно, нешто младешко во концептот за нови автомобили. Тие имаат енергија, вознемирувачки урбан карактер што овозможува да се истакнат.

КОМПАКТНА МОДУЛАРНА АРХИТЕКТУРА

Мали автомобили, голема визија

Нашите нови концептни автомобили ќе бидат првите што ќе се засноваат на новата Компактна модуларна архитектура (СМА) на Volvo Cars. Ова е специјално направено за помали автомобили, која им дава слобода на нашите дизајнери и инженери да истражуваат нови смели насоки.

SUV

Volvo Concept 40.1

Откријте ја нашата визија за помало Volvo SUV, изградена околу нашата нова Компактна Модуларна Архитектура (CMA).

"Со фокусирање на потребите на урбаните милениумци, може да нападнеме во еден застарен сегмент. "

SEDAN

Volvo Concept 40.2

Откријте ја нашата визија за помало Volvo Sedan, изградена околу нашата нова Компактна Модуларна Архитектура (CMA).

"Извонредни линии, моќен став и младешки карактер го одвојуваат Volvo Concept 40.2 од другите. "

Наши иновации

Се што правиме е дизајнирано околу луѓе, затоа секоја иновација што ја рпавиме е дизајнирана да го поедностави и подобри вашиот живот. Ние сме посебно горди на нашите напредоци во ефикасната моќ, конективноста и безбедноста. Ние го нарекуваме нашето размислување во овие простори: Drive-E, Sensus, и IntelliSafe.