Широкоаголна слика од левата страна на Volvo S90 Plug-in хибрид паркиран во голема бетонска конструкција.

Очекувајте повеќе. Прифатете ги новините и контролирајте го патувањето. Запознајте го нашиот луксузен plug-in хибриден седан со вграден Google.

Слика со преден приказ на Volvo S90 Plug-in хибрид како се полни од сандаче за полнење.
Широкоаголна слика од левата страна и делумен приказ на предната страна на Volvo S90 Plug-in хибрид паркиран во голема бетонска конструкција.
Слика од кабел за полнење поврзан со Volvo S90 Plug-in хибрид.
Слика со преден приказ на Volvo S90 Plug-in хибрид како се полни од сандаче за полнење.
Широкоаголна слика од левата страна и делумен приказ на предната страна на Volvo S90 Plug-in хибрид паркиран во голема бетонска конструкција.
Слика од кабел за полнење поврзан со Volvo S90 Plug-in хибрид.
Широкоаголна слика од Volvo S90 Plug-in хибрид како вози преку мост што гледа кон река и планини.
Близок кадар од предниот фар на Volvo S90 Plug-in хибрид.
Близок кадар од звучник од Bowers & Wilkins во внатрешноста на Volvo S90 Plug-in hybrid.

Редефинирајте го вашето искуство. Еден чекор сте поблиску до посовесно возење.

90

km

Досег на електричен погон

455

hp

Моќност

17

g/km

Емисии на CO2

0,7

l/100km

Потрошувачка на гориво

Без компромиси

Додајте електрична енергија во вашето секојдневно возење и уживајте во plug-in хибрид што размислува за иднината без компромитирање на искуството денес.

Полнете попаметно, полнете побрзо

Вашиот S90 Recharge ќе ја надополнува својата енергија побрзо за да се полни од 0 до 100 проценти за три часа со нашиот нов 2-фазен вграден полнач од 6,4 kW, давајќи ви повеќе чисто електрично време за возење што поминува повеќе милји што се земени предвид.*

Агилност во движењето

Нудејќи возење со еден педал и погон на сите тркала, S90 Recharge работи со агилност, додека обезбедува опуштена контрола и мазно, моќно возење.

Донесете им уживање на вашите сетила. Деталите на ексклузивниот дизајн на внатрешноста и луксузната удобност од секој километар прават задоволство.

Бидете наш гостин. Дозволете си да ве понесе звукот што можете да го почувствувате, како и карактеристиките на коишто можете да им верувате.

Прочистувач на воздухот
Вграден Google
Аудио систем Bowers & Wilkins
Информативен систем за мртов агол
Камера во 360°
Технологија за помош на возачот

Што сакате да знаете за S90 Recharge plug-in хибридот?

Кои апликации и услуги на Google се вградени во S90 Recharge?

S90 Recharge има вградени „Карти на Google“, Google Assistant и Google Play.

Дали Volvo S90 Recharge plug-in хибридот има Apple CarPlay?

Да, Apple CarPlay е стандарден на S90 Recharge.*

* Apple CarPlay може да се користи само во комбинација со iPhone 5 или понова верзија. Apple CarPlay и iPhone се трговски марки на Apple Inc.

Дали дигиталните услуги се претплата?

Да, вклучен е пристап до услугите со времетраење од најмногу четири години. По тој период може да купите продолжување на претплатата ако сакате да продолжите да ги користите сите вклучени услуги.

Кога започнува претплатата на дигиталните услуги и колку трае?

Претплатата трае до четири години. Ако автомобилот е нов, овој период започнува на датумот на испорака од страна на продавачот. Претплатата е поврзана со автомобилот, па во случај да се продаде, целото преостанато време од претплатата се префрла на следниот сопственик/корисник.

Дали е вклучен целиот сообраќај на податоци за активирање на пакетот со дигитални услуги?

Не. За да пристапите до овие услуги, ќе мора да се поврзете со сопствен уред преку Bluetooth и да го искористите својот личен тарифен пакет.

Дали сте подготвени да се префрлите?

Дознајте повеќе за возењето Volvo plug-in хибриден автомобил.

Полнење на вашиот Volvo

Колку долго се полни plug-in хибриден автомобил?

Plug-in хибридни автомобили

Ве интересира да дознаете повеќе за plug-in хибридните автомобили и нашата понуда?

Volvo Recharge

Дали сакате да дознаете повеќе за нашата линија на чисто електрични и plug-in хибридни автомобили?