Автомобил за бегство од градот. Луксузниот караван со вграден Google, дизајниран за истражување.

Преден приказ на надворешноста на Volvo V90 Cross Country во Crystal White.
Задни LED светла на Volvo V90 Cross Country.

Условите на патот може да се разликуваат. Но, напредната технологија за возење ви помага да бидете таму каде што сакате да бидете.

Volvo V90 Cross Country благ хибрид што вози на планински пат.
Останете во контрола

Временските услови и условите на патот не се секогаш најдобри. Во V90 Cross Country, напредната технологија и паметниот дизајн можат да помогнат да се создаде поконтролирано искуство.

Конструиран да возбудува

Со погон на сите тркала, режим за теренско возење, висока подигноста од теренот, контрола за спуштање по рид и задна воздушна амортизација, V90 Cross Country може да ви помогне да ги оптимизирате тракцијата, зафатот и безбедноста, оставајќи ве да уживате во возбудливото возење.

Благ хибрид

Нашите благи хибриди ја враќаат енергијата што се создава при сопирањето и ја складираат во батерија од 48V. Кога се користи оваа енергија, се намалуваат и потрошувачката на гориво и издувните гасови.

Каде и да ве носи авантурата. Создајте внатрешност што ќе го отслика вашиот живот и уживајте во нејзе.

Ако патот поставува прашања. Ние ги испорачуваме паметните карактеристики што ви овозможуваат да одговорите.

Вграден Google
Прочистувач на воздухот
Технологија за помош на возачот
Информативен систем за мртов агол
Камера во 360°
Екран над инструмент таблата

Што сакате да знаете за V90 Cross Country?

Апликациите и услугите на Google се вградени во V90 Cross Country?

V90 Cross Country има вградени „Карти на Google“, Google Assistant и Google Play.

Дали Volvo V90 Cross Country има Apple CarPlay?

Да, Apple CarPlay е стандарден на V90 Cross Country.*

* Apple CarPlay може да се користи само во комбинација со iPhone 5 или понова верзија. Apple CarPlay и iPhone се трговски марки на Apple Inc.

Дали дигиталните услуги се претплата?

Да, вклучен е пристап до услугите со времетраење од најмногу четири години. По тој период може да купите продолжување на претплатата ако сакате да продолжите да ги користите сите вклучени услуги.

Кога започнува претплатата на дигиталните услуги и колку трае?

Претплатата трае до четири години. Ако автомобилот е нов, овој период започнува на датумот на испорака од страна на продавачот. Претплатата е поврзана со автомобилот, па во случај да се продаде, целото преостанато време од претплатата се префрла на следниот сопственик/корисник.

Дали е вклучен целиот сообраќај на податоци за активирање на пакетот со дигитални услуги?

Не. За да пристапите до овие услуги, ќе мора да се поврзете со сопствен уред преку Bluetooth и да го искористите својот личен тарифен пакет.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.