ЕЛЕГАНТНИОТ АВАНТУРИСТ

Concept XC купе

Concept XC купето е вториот од трите модели во серијата концептни автомобили, во која сите на посебен начин ја претставуваат следната генерација на модели на Volvo, која започна со потполно новиот XC90 во 2014 година.

Концептниот автомобил Volvo XC купе паркиран покрај накривен ѕид

Експресивен стил со великодушна функционалност

Нашите XC модели се совршен одраз на одењето во природа што е дел од типичниот шведски живот.

Експресивен стил со великодушна функционалност

Нашите XC модели се совршен одраз на одењето во природа што е дел од типичниот шведски живот.

Со шведско размислување

Дизајниран за активен живот

Исто како високотехнолошката атлетска опрема – спој на атрактивен дизајн и софистицираност со сила и интелигента способност.

Концептниот автомобил Volvo XC купе паркиран на улица покрај камен ѕид
Концептниот автомобил Volvo XC купе прикажан однапред возејќи на отворен пат
Концептниот автомобил Volvo XC купе возејќи по планински пат
Сребрено Volvo Concept купе паркирано пред жива ограда и статуа

Concept купе

Ослободување на современиот шведски дизајн

Израз на уверениот нов јазик на дизајнот на Volvo Cars. Прекрасна мешавина на минимализам и внимание кон деталите инспирирана од нашето наследство, но со поглед кон иднината.

Силуета на жена што стои покрај Volvo Concept караван на зајдисонце

Concept караван

Олицетворение на шведската креативност

Концептот што го редефинираше караванот за една нова генерација, спојувајќи ги класичните детали на Volvo со смели современи линии и едноставноста на скандинавскиот дизајн.