Skip to content

Volvo V60

Благ хибрид

Volvo V60

Volvo V60

Благ хибрид
Беж Volvo V60 во беж средина

Наменет за живот.

Уживајте во динамичниот скандинавски караван. Подготвен за вашата следна авантура.

Благ хибрид

Електрификација

529литри

Носивост

95%

Прочистување на воздухот во кабината

360°

Камера

Задната надворешност на беж Volvo V60.
Близок кадар од предните фарови на беж Volvo V60.
Bowers & Wilkins звучници во Volvo V60.

Дизајнирајте го вашиот живот. Имајте контрола во секој километар од патувањето, со интуитивен комфор и карактеристики за удобност.

Volvo V60 караван со кровен багажник.
Преден ентериер на V60, вратата на возачот е отворена.
Маж со спортска торба во рака ја движи својата нога под задниот браник за да ја отвори вратата на багажникот што се отвора без користење раце.
Volvo V60 караван со кровен багажник.

Ваш автомобил, ваша опрема

Велосипеди, кајаци, скијачка опрема – што и да носите, ние ги имаме додатоците што ќе ја обезбедат вашата опрема да патува побезбедно и посигурно.

Преден ентериер на V60, вратата на возачот е отворена.

Пространа кабина

Не треба да излезете од вашиот V60 караван за да се опуштите и да ги истегне нозете. Со удобните седишта и пространа кабина, целиот простор е ваш.

Маж со спортска торба во рака ја движи својата нога под задниот браник за да ја отвори вратата на багажникот што се отвора без користење раце.

Врата на багажник што се отвора без раце

И двете раце ви се зафатени? Со клучот во близина, едноставното движење на вашата нога под задниот браник ја отвора и затвора вратата на багажникот без да користите раце.

Асистенција на пат.Тоа е во нашата ДНК.

Асистенција на пат.Тоа е во нашата ДНК.

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.

Дење или ноќе, нашата интелигентна технологија за помош околу безбедноста може да ви помогне да откриете и избегнете други возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање или преку итна поддршка за управување доколку возачот не успее да реагира.*

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа наназад со ограничена прегледност. Системот може да открива возила што преминуваат одзади и, доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.**

* Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.

Според нашите услови. Напредната технологија во вашиот V60 караван помага да се поврзе вашиот автомобил со персонализираната удобност и мобилност.

Предната надворешност на Volvo V60, како вози по пат.

Напреден погон на сите тркала

На дожд, лапавица или снег, напредниот погон на сите тркала ги стабилизира буквално сите патишта обезбедувајќи тракција таму каде што е најпотребно.

Благ хибрид

Нашите благи хибриди штедат гориво со враќање енергија кога сопирате. Уживајте во динамично возење уште од самото поаѓање со автомобилот.

Возете по вашиот пат

Активната шасија со режимите Comfort, Eco и Dynamic погон веднаш се прилагодува на вашиот погон. Изберете го режимот што одговара на вашите потреби - или персонализирајте го вашиот сопствен.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите стилови и опции на моторот.