Кои сме ние

Започнавме да произведуваме автомобили во 1927 година затоа што сметавме дека никој друг не ги прави доволно цврсти или безбедни за шведските патишта. Дознајте повеќе за нашите модели и за големите постигнувања низ годините.

Легендарни автомобили

Откријте дел од нашите најлегендарни модели на Volvo. Од претставувањето на нашиот прв автомобил во 1927 година, до нашите најнови модели.

Историјата на нашата компанија

Безбедносен појас во сива боја, со текстот „Since 1959“ (Од 1959 година) гравиран на токата.

Децении со иновации во полето на безбедноста

Уште од нашето основање во 1927 година, ние дизајниравме автомобили што ги ставаат луѓето на прво место. Откријте ги нашите најважни безбедносни иновации со текот на годините.

Планетата Земја видена од вселената.

Наследство на одржливост

Долги години работевме да го намалиме нашето влијание врз животната средина. Откријте дел од дејствата што ги имаме преземено досега.