Безбедност

Од детски седишта до седишта со потпорни перничиња, во Volvo Cars, поставуваме производи за безбедност на децата уште од 1970-тите, постојано барајќи да ја подобриме безбедноста на децата кога патуваат во нашите автомобили.

Дете кое седи потпрено на ѕид, а покрај него е паркирано црно Volvo.
Семејство со три деца ќе влезе во Volvo

Сите се вклучени

Безбедноста за сите – возачот, патниците, другите возачи и се разбира пешаците – е нашиот примарен приоритет. Отсекогаш сме биле иновативен лидер во областа на безбедноста и секако безбедноста на децата не е исклучок.

Дизајниран за живот

Нашиот уникатен пристап кон безбедноста на децата вклучува тестови засновани врз реални сообраќајни ситуации. Затоа силно препорачуваме детски седишта свртени наназад за деца на возраст од четири години и помали.

Безбедност на децата на предното седиште

Со неодамнешниот напредок во технологијата на воздушните перничиња, ги ажуриравме нашите препораки за безбедност на децата на предното седиште. Се применуваат различни препораки врз основа на годината на моделот на вашето Volvo.

Снимка од профил на детско седиште.

Детски седишта

Изработени од материјал што диши со 80 проценти природна волна, нашите детски седишта комбинираат сè што знаеме за безбедноста со прекрасен скандинавски дизајн.

Насмеано дете на автомобилско седиште

Наследство на иновации во безбедноста на децата

Останавме во првите редови на безбедноста на децата и истражувањето уште од 1970-тите. Откријте ги нашите најважни иновации во безбедноста на децата со текот на годините.

Возрасно лице носи мало дете со други луѓе кои чекаат во близина на автомобил.

Безбедност на децата во внатрешноста од следната генерација

Кога се случува животот, се случуваат и грешки. Кога ќе се случи тоа, радарите со технологија за откривање патници ја скенираат кабината за да спречат мало дете или дури и милениче да останат во автомобилот.

Безбедносните карактеристики на Volvo Cars ги надополнуваат практиките на безбедно возење и немаат за цел да овозможат или поттикнат расеано, агресивно или на друг начин
небезбедно или незаконско управување. Сепак, возачот е одговорен за безбедно работење на возилото во секое време. Опишаните функции може да се изборни и
достапноста може да варира од една до друга земја.