Скенирајте за преземање на апликацијата Volvo EX30

Лого на App Store.
Лого на Google Play.

Информации за возачот

Штедете време со интуитивните дисплеи и контроли.

Знајте колку далеку можете да патувате

Проверете го нивото на батеријата и колку далеку можете да патувате со него.

Внимавајте на полнењето

Погледнете кога полните и колку време ви е потребно до целосна наполнетост.

Наоѓајте одредишта со Google Maps

Пребарајте некое одредиште и испратете му го на автомобилот за етапна навигација.

Лесно лоцирајте го вашиот автомобил

Најдете го вашиот автомобил со светење на фаровите или свирење на сирената.

Контроли за полнење

Полнењето нека биде помалку стресно со само неколку чекори.

Наоѓајте станици за полнење во близина

Следете го вашето патување наоѓајќи ги најдобрите станици за полнење што ви се во досег. Користете филтри за подредување на станиците во близина според брзина, достапност и цена.

Проверете ги нивото на наполнетоста и досегот

Знајте приближно уште колку километри можете да поминете со моменталната наполнетост. Таа се пресметува според скорешното однесување при возењето, а не според генерички податоци од тестирање.

Распореди на програмата за полнење

Направете го полнењето дома поекономично преку полнење кога тарифите за струја се најниски. Тоа е лесно со распоредите за полнење и со зачуваните локации за полнење.

Потврдете го статусот на полнење

Брзо видете кога сте приклучени и полните. Исто така брзо можете да видите кога батеријата ќе се наполни и можете да се вратите на пат.

Поставки за климатизација на кабината

Направете го вашето патување поудобно пред тоа да почне.

Создајте ги идеалните услови

Грејте ја или ладете ја кабината на пријатна температура пред да влезете во кабината на EX30.

Подобрете го квалитетот на воздухот во кабината

Пред да влезете, извршете петминутен циклус на прочистување за да го освежите воздухот во кабината.

Дигитални клучеви

Претворете го вашиот паметен телефон во клуч.

Направете дигитални клучеви за отклучување на вашиот EX30 со вашиот паметен телефон и споделете го вашиот автомобил со возачи од доверба.

Поминете со прстот за пристап

Поставете дигитален клуч во апликацијата и користете го за да пристапите до вашиот автомобил со поминување со прст на вашиот паметен телефон.

Дајте им пристап на другите

Изберете роднини и пријатели од доверба од вашите зачувани контакти и испратете дигитален клуч на којшто можат да поминат со прст за да пристапат до вашиот автомобил.

Задржете ја контролата

Поставете датуми и времиња на истекување за дигиталните клучеви и прегледувајте ги податоците од патувањето за другите возачи.

Илустриран приказ на ажурирање преку интернет: софтвер како паѓа од облак што ги претставува податочните сервери на теренец Volvo.

Ажурирања преку интернет

Ажурирајте го софтверот без мака.

Ажурирања преку интернет. Закажете ажурирања на софтверот кога вам ќе ви одговара.

Ажурирајте го софтверот кога сакате

Ажурирањата преку интернет се испраќаат од облакот директно на вашиот автомобил. Па, кога ќе ве известиме дека е достапно некое софтверско ажурирање, можете да изберете кога тоа да се случи.

Надградете кога ќе ажурирате

Во секое време додавајте функции и пакети засновани на софтвер во вашиот автомобил. Нема телефонски линии за корисничка услуга. Нема посети на сервис.

Влегување во автомобилот

Поставете пред да тргнете.

Влегување во автомобилот. Подгответе се за тргнување. Од каучот.

Организирајте го поставувањето

Активирајте го поврзувањето на интернет на автомобилот, приспособете ги поставувањата за приватност и овозможете ажурирања преку интернет пред да пристигне автомобилот.

Истражете го вашиот нов EX30

Ќе ви испратиме кратки објаснувања создадени да ве запознаат со вашиот нов автомобил. Овие активни водичи ќе се испраќаат автоматски додека вашиот автомобил се подготвува за испорака.

Дознајте повеќе за апликацијата на Volvo EX30.

Што е апликацијата на Volvo EX30?

Апликацијата на Volvo EX30 е бесплатна апликација што им помага на возачите на автомобил Volvo да добијат повеќе од EX30, нашиот најмал целосно електричен теренец досега.

Што е вклучено во апликацијата на Volvo EX30?

Апликацијата на Volvo EX30 ви дава практични и интуитивни функции дизајнирани за да ви помогнат да добиете повеќе од вашиот EX30. Ова вклучува далечински контроли за осигурување на вашиот автомобил и за создавање пријатна клима во кабината. Поставките и дисплеите го прават полнењето на вашиот целосно електричен теренец поефикасно и поекономично.

Можам ли да го контролирам мојот автомобил со апликацијата на Volvo EX30?

Апликацијата на Volvo EX30 ви овозможува далечински да контролирате некои од функциите на автомобилот. Ова вклучува начини да го лоцирате и обезбедите вашиот автомобил, да ги приспособите условите во кабината и друго.

Што е Volvo Cars app и дали е иста како апликацијата на Volvo EX30?

Volvo Cars app е решение полно со функции за возачите на сите модели на автомобили Volvo, со исклучок на EX30. За да го извлечете максимумот од EX30, преземете ја апликацијата на Volvo EX30.

Дали апликацијата Volvo EX30 е бесплатна и како можам да ја добијам?

Апликацијата на Volvo EX30 е бесплатна. Преземете ја каде што се достапни апликациите за вашиот паметен телефон. Определени дигитални услуги се наплаќаат дополнително.

Со кого да контактирам околу поддршка за апликацијата?

Побарајте ја назначената картичка за поддршка во апликацијата. Тука ќе најдете различни контакти и решенија за поддршка.

Што е Volvo ID и како можам да направам Volvo ID?

Направете Volvo ID за да пристапите до вашата единствена сметка со Volvo Cars. Тоа ќе ви даде пристап до производите и услугите, а нам ќе ни овозможи да ве препознаеме како клиент и корисник на апликацијата. Добијте го вашиот Volvo ID кога ќе ја поставувате апликацијата првпат.

Си ги заборавив деталите за најавување/имам проблеми со најавувањето. Што треба да направам?

Дали си ја заборавивте лозинката? Следете ги долунаведените упатства за да ја ресетирате вашата лозинка.

Преку веб-локацијата на Volvo Cars:

1. Можете да ја смените вашата лозинка директно на веб-локацијата на Volvo Cars 2. Можете да најдете опции за управување со вашиот Volvo ID во горното десно мени
3. Пополнете го корисничкото име за вашиот Volvo ID (адреса за е-пошта/број на мобилен телефон).

Ќе добиете порака со врска што можете да ја користите за поставување нова лозинка.

Во Volvo Cars app:

1. Пуштете ја Volvo Cars app
2. Изберете „Најави се“
3. Притиснете „Заборавена лозинка“ и следете ги упатствата.

За дополнителна помош за најавување, контактирајте со вашиот локален малопродажник на Volvo или со корисничката служба на Volvo Cars.

Слика од автомобил Volvo и три икони како што може да појават на екранот на паметниот телефон на некој корисник на Volvo Cars app.

Истражете повеќе функции што заштедуваат време.

Погледнете ги сите функции

Функциите на апликацијата Volvo EX30 може да не се достапни на сите пазари и нема да бидат стандардни на сите пазари или за сите модели. Идната технологија е прикажана и опишана, конечниот дизајн и способности може да се разликуваат.
Google Maps е трговска марка на Google LLC.