Софистицирана моќ

Volvo XC60 Polestar Engineered

Електрична моќ и оптимизирани компоненти креираат SUV со возбудливи перформанси

Чисти перформанси од Шведска

Покрај моќниот плаг-ин хибриден погон, оптимизираната моторно софтерска програма и активното подвозје, XC60 Polestar Engineered е динамичен шведски SUV кој комбинира ефикасност со електрифицирано возачко искуство.
Креирајте го вашиот XC60 Polestar Engineered

Во детали XC60 Polestar Engineered

Моќни перформанси

T8 Twin Engine плаг-ин погонот е опремен со софтвер од Polestar за да понуди уште повозбудливи перформанси.

Забава додека возите, со инжинерски пристап

Опремата Polestar Engineered динамичното возење го носи на ново ниво, со компоненти на подвозјето од Öhlins, кочници Akebono и стабилизатори за подобра контрола.

Фокус на прецизноста

Врвно изработените алу-бандажи го збогатуваат спортскиот дух и ја намалуваат тежината со што допринесуваат за попрецизно и подобро управување.

Уникатен карактер

Сјајни детали во црна боја, надворешни ознаки и единствени ознаки во внатрешноста, вклучувајќи ги сигурносните појаси во златна боја, кои го претставуваат уникатниот карактер на Polestar Engineered.

Направете го ваш

Создадете го вашиот совршен Volvo XC60. Изберете од широкиот спектар на бои, спецификации и додатоци.

Конфигурирајте ваш Volvo

Истражете го XC60

Momentum

PREMIUM

R-Design

Спортски дух

Inscription

Луксуз

Polestar Engineered

ПЕРФОРМАНСИ