Skip to content

Volvo XC60

Благ хибрид

Volvo XC60

Volvo XC60

Благ хибрид
Сребрен Volvo XC60 стои неподвижно пред карпест ѕид.

Интелигентниот XC60.

Тоа е динамичниот теренец со средна големина — со освежени детали на дизајнот и со вграден Google, поинтелигентен од кога било претходно.

SUV

Капацитет

360°

Камера

95%

Прочистување на воздухот во кабината

Google

Вградено

Жена гледа во Volvo XC60.
Близок кадар од ентериерот на седишта од мешавина од волна без кожа во XC60.
Едно од надворешните задни светла на Volvo XC60.

Контролирајте го вашето динамично возење со интуитивна технологија и вграден Google.

Најдобра навигација во класата

Со целосно интегрираните мапи на на Google во автомобилот, гласовната контрола на Google Assistant, сообраќајните информации во реално време и автоматското менување на маршрутата, вие стигнувате на вашата дестинација со помалку компликации.

Практичност во самиот автомобил

Со Google Assistant во вашиот Volvo,  можете да добиете насоки, да уживате во забавните содржини, да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите и прецизно да ја нагодувате средината во вашата кабина – сето тоа без да ги тргнете рацете од воланот. Едноставно кажете „Hey Google“ за да почнете.

Завршете повеќе работи додека сте на пат

Со Google, можете да ги поврзете вашите омилени апликации и уреди за беспрекорно да ги завршувате работите во текот на вашиот ден.Лесно поврзете се и контролирајте ги паметните уреди во вашиот дом додека се наоѓате во автомобилот за поголема практичност.

Влезете во ексклузивно медиумско и аудио искуство.

Разговарајте со Google во вашиот XC60 теренец за контрола без користење на рацете. Преку познат интерфејс можете да уживате во забавата и да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите – едноставно со користење на вашиот глас. Со пристап до апликации на Google Play и опционален звучен систем Bowers & Wilkins со врвна технологија, вашиот автомобил и вашиот живот ќе бидат блиски како никогаш досега.

Google Assistant

Асистенција со гласовни команди во автомобилот.

Bowers & Wilkins звучници во Volvo XC60.
Bowers & Wilkins

Уживајте во најсовремените аудио перформанси.

Google Play

Останете поврзани со вашиот дигитален живот.

Интуитивно ваш. Напредната технологија ви помага да се поврзе вашиот автомобил со персонализираната удобност и мобилност.

Volvo XC60 со напредна технологија за помош на возачот.
Напредниот прочистувач на воздухот во Volvo XC60 ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот.
Задната надворешност на сребрен Volvo XC60.
Volvo XC60 со напредна технологија за помош на возачот.

Поддршка на возачот

Нашата напредна технологија за поддршка на возачот може да помогне вашиот автомобил да биде во центарот на лентата, да ве извести кога е време да продолжите со возењето, па дури и целосно да го сопре возилото доколку возачот не реагира.

Напредниот прочистувач на воздухот во Volvo XC60 ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот.

Почист воздух во кабината

Напредниот прочистувач на воздухот во првиот светски систем за квалитет на воздухот спречува до 95 проценти од опасните PM 2,5 честички што навлегуваат во кабината. Тоа може да ви помогне вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот, без оглед на надворешните услови.

Задната надворешност на сребрен Volvo XC60.

Прецизно прилагодете го автомобилот

Активната шасија со самоприлагодлива воздушна амортизација за сите тркала го прави вашиот XC60 уште подинамичен и префинет. Пет различни поставувања – Comfort, Eco, Dynamic, Off Road и Individual – ви овозможуваат да ја прилагодувате шасијата според вашиот претпочитан стил на возење.

Предната надворешност на Volvo XC60 во блага хибридна изведба.

Искористете ја вратената енергија.

Нашите благи хибриди штедат гориво и ги намалуваат издувните гасови со враќање енергија од сопирачките и нејзино складирање во батерија од 48V.

Префинето возење

Уживајте во мазните поаѓања, префинетото забрзување и оптимизираната ефикасност и удобност на технологијата за старт/стоп.

Помала потрошувачка на гориво

Интегрираниот генератор за стартување активно го поддржува моторот и ја намалува потрошувачката на гориво додека испорачува опуштено и контролирано возење.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.

Дење или ноќе, нашата интелигентна технологија за помош околу безбедноста може да ви помогне да откриете и избегнете други возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање доколку возачот не успее да реагира.*

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа наназад со ограничена прегледност.Системот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.**

* Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.*** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Поддршката за управување е активна на брзини помеѓу 60-140 km/h.