Volvo XC90 Recharge

Volvo XC90 Recharge

Volvo XC90 Recharge

Plug-in хибриден теренец Volvo XC90 Recharge.

Точно тука. Точно сега.

Зошто да чекате за да се префрлите? Направете секојдневните патувања да станат електрични со нашиот луксузен plug-in хибриден теренец – сега со вграден Google.

Страничен поглед на внатрешноста на Volvo XC90 Recharge.
Близок кадар на седиштата од волнена мешавина, без кожа, во внатрешноста на XC90 Recharge.
Во Volvo, кристален менувач во автентичен шведски кристал од Orrefors.
Слика со технички детали за шасијата, батеријата и моторниот погон на Volvo plug-in хибрид.

Направете секој ден да биде поелектричен.

XC90 Recharge е опремен со нашиот plug-in хибриден моторен погон од најновата генерација. Обезбедувајќи висока моќност и подолг електричен опсег, уживате во целосно електрична слобода без компромиси.

Подолг електричен опсег

Одете подалеку со само едно полнење. Во целосно електричниот режим, XC90 Recharge може да извози и до 93km со нула издувни гасови.*

Агилно искуство

Нудејќи возење со еден педал и погон на сите тркала, XC90 Recharge пружа неосетна моќност и агилно, моќно возачко искуство.

* Бројките се засноваат врз податоци добиени со тестирање под специфични услови, во согласност со стандардната постапка за тестирање на лесни возила (WLTP). Реалните досег при возењето, потрошувачка на гориво и енергија што се достигнуваат под реални услови се разликуваат во зависност од однесувањето при возењето и други надворешни фактори. Бројките се прелиминарни, конечниот сертификат за возилото е на чекање.

* Бројките се засноваат врз податоци добиени со тестирање под специфични услови, во согласност со стандардната постапка за тестирање на лесни возила (WLTP). Реалните досег при возењето, потрошувачка на гориво и енергија што се достигнуваат под реални услови се разликуваат во зависност од однесувањето при возењето и други надворешни фактори. Бројките се прелиминарни, конечниот сертификат за возилото е на чекање.

Контролирајте го вашето динамично возење со интуитивна технологија и вграден Google.

Најдобра навигација во класата

Со целосно интегрираните „Мапи на Google“, гласовна контрола на Google Assistant, сообраќајни информации во реално време и автоматското менување на маршрутата, вие стигнувате на вашето одредиште со помалку компликации.

Практичност во самиот автомобил

Со Google Assistant во вашиот Volvo може да добивате насоки, да уживате во забавни содржини, да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите и прецизно да ја нагодувате средината во кабината – сето тоа без да ги тргнете рацете од воланот. За да почнете, едноставно кажете „Hey Google“.

Завршете повеќе работи додека сте на пат

Со Google, можете да ги поврзете вашите омилени апликации и уреди за беспрекорно да ги завршувате работите во текот на вашиот ден. Лесно поврзете се и контролирајте ги паметните уреди во домот додека се наоѓате во автомобилот за да имате поголема практичност.

Влезете во ексклузивно медиумско и аудио искуство.

За контрола без користење на рацете, зборувајте со Google во вашиот теренец XC90 Recharge. Преку познатиот интерфејс може да уживате во забавата и да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите – едноставно со користење на вашиот глас. Со пристапот до апликациите на Google Play и изборниот најсовремен звучен систем Bowers & Wilkins, поврзаноста меѓу вас, вашиот автомобил и вашиот живот никогаш не била поголема.

Google Assistant

Помош со гласовни команди во автомобилот.

Bowers & Wilkins

Уживајте во најсовремените аудио перформанси.

Bowers & Wilkins звучници во Volvo XC90 Recharge.
Google Play

Останете поврзани со вашиот дигитален живот.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.

Ако почнете да се отклонувате од централната линија, секогаш постои можност за судир со автомобил што доаѓа отспротива. Вашиот автомобил може да го забележи ова и да го коригира вртењето, помагајќи ви да се вратите на побезбедна положба на патот.*

И дење и ноќе, нашата интелигентна технологија за подобра безбедност може да ви помогне да ги видите и да ги избегнете другите возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање доколку возачот не успее да реагира.**

* Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Поддршката за управување е активна на брзини помеѓу 60-140 km/h.

** Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

*** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.

Наведените карактеристики може да не се стандардни или достапни за сите стилови и опции на моторот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.