Нагласувања на карактеристиките

Со светски водечка безбедност, удобност и аудио дизајн, XC40 SUV ги исполнува сите услови.

Вграден Google

Најдобра навигација во класата

Со Google Maps беспрекорно вградена во XC40 mild hybrid-и, информациите за сообраќајот во реално време и автоматското менување на маршрутата ви помагаат да стигнете на вашата дестинација со помалку компликации.

Google Assistant

Зборувајте со Google во вашиот XC40 mild hybrid за гласовна помош. Лесно добивајте насоки, уживајте во забавните содржини и бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите – само кажете „Hey Google” за да започнете.

Google Play

Останете поврзани со вашиот дигитален живот. Google Play во вашиот XC40 mild hybrid ви овозможува да уживате во апликациите и услугите што може да го направат секое патување позабавно и поудобно.

Најдобра навигација во класата

Со Google Maps беспрекорно вградена во XC40 mild hybrid-и, информациите за сообраќајот во реално време и автоматското менување на маршрутата ви помагаат да стигнете на вашата дестинација со помалку компликации.

Вградениот Google е достапен за меките хибриди XC40 и за целосно електричниот XC40 Recharge. Услугите на Google се овозможени преку пакетот Дигитални услуги, кој е вклучен четири години. По истекот на овој период, ќе важат нови услови и цени доколку изберете да го обновите.

Сите податоци се вклучени

Со сите вклучени податоци, нашиот пакет со дигитални услуги на практичен начин внесува хармонија помеѓу вас, вашиот XC40 mild hybrid и вашиот дигитален живот.

Вграден Google

Ќе ги добиете вашите омилени апликации како Google Assistant, „Карти на Google“ и други на Google Play, директно во вашиот автомобил за практично, персонализирано и беспрекорно возачко искуство.

Апликација Volvo Cars

Оптимизирајте ја практичноста и добијте повеќе од вашиот Volvo. Нашиот пакет со дигитални услуги вклучува далечински услуги преку апликацијата Volvo Cars.

Пакет со дигитални услуги

Дигиталните услуги се достапни за меките хибриди XC40 и целосно електричниот XC40 Recharge. Овие автомобили доаѓаат со четиригодишна претплата на пакетот со дигитални услуги. По истекот на овој период, ќе важат нови услови и цени доколку изберете да го обновите.

Дигиталните услуги се достапни за меките хибриди XC40 и целосно електричниот XC40 Recharge. Овие автомобили доаѓаат со четиригодишна претплата на пакетот со дигитални услуги. По истекот на овој период, ќе важат нови услови и цени доколку изберете да го обновите.

Удобност и технологија

Напредниот прочистувач на воздухот во Volvo XC40 SUV ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот.Почист воздух во кабината

Нашиот напреден систем за прочистување воздух спречува до 80 проценти од опасните PM 2,5 честички да навлезат во кабината. Тоа може да ви помогне вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот, без оглед на надворешните услови.

Помош за рака

Уживајте во беспрекорната контрола. Технологијата за поддршка и помош на возачот може да ви помогне да одржувате безбедно растојание до автомобилите пред вас, преку прилагодување на вашата брзина, како и да ви помогне да возите во средината на лентата преку префинети прилагодувања на управувањето.

Далечински услуги во апликацијата Volvo Cars за додадена секојдневна практичност.Далечински услуги на апликацијата

Претплатете се на пакет со дигитални услуги и уживајте во целосниот пристап до сите далечински услуги во апликацијата Volvo Cars, вклучувајќи ги заклучувањето и отклучувањето, чистењето на кабината и загревањето или ладењето на кабината.*

Напредниот прочистувач на воздухот во Volvo XC40 SUV ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот.
Далечински услуги во апликацијата Volvo Cars за додадена секојдневна практичност.
Почист воздух во кабината

Нашиот напреден систем за прочистување воздух спречува до 80 проценти од опасните PM 2,5 честички да навлезат во кабината. Тоа може да ви помогне вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот, без оглед на надворешните услови.

* Далечинските услуги на Volvo Cars app се овозможени преку пакетот за дигитални услуги што е вклучен четири години за XC40 mild hybrid и целосно електричниот XC40 Recharge. По истекот на овој период, ќе важат нови услови и цени доколку изберете да го обновите.

Прекрасен звук за сетилата

Овој премиум опционален аудио систем испорачува префинети звучни перформанси што можете да ги почувствувате насекаде околу вас. Без разлика на жанрот, тој ќе ве внесе, раздвижи и ќе ви овозможи да уживате во секој момент.

Внесете се во музиката

Системот е напојуван од дигитален засилувач од 600 W и е овозможен од 13 hi-fi звучници, вклучувајќи и сабвуфер со воздушна вентилација. Создадено според акустиката на ентериерот на вашиот Volvo, ве очекува моќно, сеопфатно звучно искуство.

Оптимизирани перформанси на звучниците

Уникатен софтвер за обработка на звукот – Dirac® Unison Tuning – ја оптимизира реакцијата на секој поединечен звучник, исто како и на звучниците како систем, овозможувајќи тие да работат во совршена хармонија.

Премиум звучен систем Harman Kardon

Детална слика на звучник Harman Kardon во Volvo XC40.

Асистенција околу безбедноста

Преглед за паркирање во 360°

Со четири камери што обезбедуваат преглед од 360°, нашиот систем може да ви помогне да се паркирате со самодоверба дури и во тесни простори.

Враќајте наназад со самодоверба

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа во рикверц со ограничена прегледност. Системот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.*

Намалете го стресот во густиот сообраќај

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.

Останете во лентата

Вашето Volvo може да испрати суптилна вибрација преку воланот и да ви помогне да се насочите назад во центарот доколку несакајќи почнете да излегувате од лентата.

Избегнете несреќа

И дење и ноќе, нашата интелигентна технологија за подобра безбедност може да ви помогне да ги видите и да ги избегнете другите возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање доколку возачот не успее да реагира.**

Открива и корегира прекумерно вртење

Ако прекумерно вртите преку централната линија, секогаш постои можност за судир со автомобил од спротиваВашиот автомобил може да го открие ова и да го корегира вртењето, помагајќи ви да се вратите на побезбедна положба на патот.***

Преглед за паркирање во 360°

Со четири камери што обезбедуваат преглед од 360°, нашиот систем може да ви помогне да се паркирате со самодоверба дури и во тесни простори.

* Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.
** Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.
*** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Поддршката за управување е активна на брзини помеѓу 60-140 km/h.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.