Спецификации на XC40

XC40

Опции за аудио систем на автомобилот

XC40 е достапен со следните опции на аудио систем.

Аудио систем со основни перформанси

- 3 звучници - 3 канали - моќност од 80 W

Аудио систем со високи перформанси

- 8 звучници - 7 канали - моќност од 250 W

Премиум звук на Harmon Kardon

- 13 звучници - 12 канали - моќност од 600 W - Сабвуфер

Безбедност

Превентивно

Информација за сообраќајни знаци

Помош за задржување на сообраќајната лента и предупредување за напуштање сообраќајна лента

LED-предни светла

Екран за возачот од 12 инчи

Темпомат

Заштитна

Прекинувач за исклучување на воздушното перниче за совозачот

Двофазни воздушни перничиња

Воздушно перниче за колена, од страната на возачот

Електрична брава за безбедност на децата

Прибор за прва помош

Поддршка за возачи

Ограничувач на брзина

Безбедност

Автоматско заклучување на вратите

Двојно заклучување

Рачки на вратите во боја на каросеријата со осветлување на подлогата

Странични прозорци од калено стакло

Карактеристики

Внатрешност

Тапацир на покривот Charcoal

Алуминиумски украс Urban Grid

Текстил за тапацир Premium

Шиење на спортскиот управувач, Charcoal

Извајан менувач

Седишта

Седиште за возачот со целосно приспособување

Седиште за совозачот со приспособување

Фиксни задни потпирачи за глава

5 седишта

Механичко ослободување на вториот ред седишта

Клима

Двозонски систем за климатизација

Продолжување на работата на климатизација кога возилото е паркирано

Систем за квалитет на воздухот

Сензор за влажност

Прочистувач на воздух

Технологија и звук

Услуги од Google

Апликација Volvo Cars

Емитување дигитално аудио (DAB+)

Аудио систем со високи перформанси

Безжично полнење за телефони

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за мотор.

Истражете други модели

Страничниот профил на зелен целосно електричен Volvo SUV XC40 Recharge.

XC40 Recharge

целосно електричен

Откријте го нашиот целосно електричен SUV и почнете ја вашата онлајн нарачка денес.

Сребрен Volvo XC60 стои неподвижно пред карпест ѕид.

XC60

Интелигентен дизајн на секое вртење. Запознајте го нашиот паметен SUV со средна големина, со вграден Google.

Страничниот профил на зелен целосно електричен Volvo SUV XC40 Recharge.

XC40 Recharge

целосно електричен

Откријте го нашиот целосно електричен SUV и почнете ја вашата онлајн нарачка денес.

Сребрен Volvo XC60 стои неподвижно пред карпест ѕид.

XC60

Интелигентен дизајн на секое вртење. Запознајте го нашиот паметен SUV со средна големина, со вграден Google.

Опишани се идните технологии и карактеристики, а перформансите може да се разликуваат. Некои карактеристики може да не бидат достапни на сите пазари и нема да бидат стандардни на сите пазари или за сите модели. ⏎⏎Google, Google Play и Google Maps се заштитени трговски марки на Google LLC.