Сребрен теренец Volvo XC40 со подновени детали од дизајнот.

За секоја ваша страна.

Откријте го нашиот компактен теренец – со подновени детали од дизајнот и вграден Google*, посмел и посестран од кога било, каде и да ве однесе животот.

* Вградениот Google е достапен за благите хибриди XC40 и целосно електричниот XC40 Recharge.

Положбата на возачот и централната конзола во Volvo XC40.
Близок кадар од внатрешното седиште во теренец XC40.
Внатрешноста однапред на теренец Volvo XC40.

Имајте контрола во секое време со интуитивната технологија и вграден Google.

Мапите на Google се целосно интегрирани во Volvo XC40.

Најдобра навигација во класата

Со Google Maps целосно интегриран во автомобилот и гласовна контрола без користење на рацете овозможена од Google Assistant, информациите за сообраќајот во реално време и автоматското менување на маршрутата ви овозможуваат да стигнете на вашето одредиште со помалку мака.

Практичност во самиот автомобил

Со Google Assistant во вашиот Volvo може да добивате насоки, да уживате во забавни содржини, да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите и прецизно да ја нагодувате средината во кабината – сето тоа без да ги тргнете рацете од воланот. За да почнете, едноставно кажете „Hey Google“.

Завршете повеќе работи додека сте на пат

Со Google, можете да ги поврзете вашите омилени апликации и уреди за беспрекорно да ги завршувате работите во текот на вашиот ден. Лесно поврзете се и контролирајте ги паметните уреди во домот додека се наоѓате во автомобилот за да имате поголема практичност.

Вградениот Google е достапен за благите хибриди XC40 и целосно електричниот XC40 Recharge.

Влезете во ексклузивно медиумско и аудио искуство.

За контрола без користење на рацете, зборувајте со Google во вашиот благ хибриден теренец XC40. Преку познатиот интерфејс може да уживате во забавата и да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите – едноставно со користење на вашиот глас. Со пристапот до апликациите на Google Play и премиум звучниот систем Harman Kardon, поврзаноста меѓу вас, вашиот автомобил и вашиот живот никогаш не била поголема.

Google Assistant

Помош со гласовни команди во автомобилот.

Премиум звук на Harmon Kardon

Ве става во срцето на музиката.

Звучници Harman Kardon во Volvo XC40.
Google Play

Останете поврзани со вашиот дигитален живот.

Илустрација на технологијата на благите хибриди на Volvo.

Искористете ја вратената енергија.

Нашите благи хибриди ја враќаат енергијата што се создава при сопирањето и ја складираат во батерија од 48V. Кога се користи оваа енергија, се намалуваат и потрошувачката на гориво и издувните гасови.

Префинета мобилност

Благиот хибрид XC40 е дизајниран да нуди неосетно поаѓање и префинето забрзување, правејќи ги попрефинети патувањата и во град и на автопат.

Заштеда на гориво

Секоја капка заштедено гориво помага – а со нашите благи хибриди, уживате во помала потрошувачка на гориво без компромиси во перформансите.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Со четири камери што обезбедуваат преглед од 360°, нашиот систем може да ви помогне да се паркирате со самодоверба дури и во тесни простори.

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа во рикверц со ограничена прегледност. Системот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.*

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.

* Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.

** Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

*** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Поддршката за управување е активна на брзини помеѓу 60-140 km/h.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите стилови и опции на моторот.