Skip to content

Volvo XC60 Recharge

Хибрид

Volvo XC60 Recharge

Volvo XC60 Recharge

Хибрид

Интелигентниот XC60.

Тоа е динамичниот plug-in хибриден теренец со средна големина — со освежени детали на дизајнот и вграден Google, поинтелигентен од кога било претходно.

Хибрид

Plug-in

До53km

Досег на електричен погон

AWD

Погон

Google

Вградено

Жена гледа во Volvo XC60 Recharge приклучен во столб за полнење и се полни.
Задно светло на Volvo XC60 Recharge.

Помалку издувни гасови, без компромиси.

Додавањето електрична енергија во вашиот погон го создава plug-in хибридот што ја гледа иднината без да го компромитира искуството денес. Во целосно електричен режим, вашето секојдневно патување може да се преобрази во посовесно возење со нула издувни гасови.

Опсег во Pure електричен режим`

Во Pure електричен режим, можете да возите до 53km/33 милји со едно полнење.

Динамична моќ

XC60 Recharge теренецот испорачува динамични перформанси и агилно, моќно искуство на возење.

Контролирајте го вашето динамично возење со интуитивна технологија и вграден Google.

Најдобра навигација во класата

Со целосно интегрираните „Мапи на Google“, гласовна контрола на Google Assistant, сообраќајни информации во реално време и автоматското менување на маршрутата, вие стигнувате на вашето одредиште со помалку компликации.

Практичност во самиот автомобил

Со Google Assistant во вашиот Volvo,  можете да добиете насоки, да уживате во забавните содржини, да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите и прецизно да ја нагодувате средината во вашата кабина – сето тоа без да ги тргнете рацете од воланот. Едноставно кажете „Hey Google“ за да почнете.

Завршете повеќе работи додека сте на пат

Со Google, можете да ги поврзете вашите омилени апликации и уреди за беспрекорно да ги завршувате работите во текот на вашиот ден. Лесно поврзете се и контролирајте ги паметните уреди во домот додека се наоѓате во автомобилот за да имате поголема практичност.

Влезете во ексклузивно медиумско и аудио искуство.

Зборувајте со Google во вашиот XC60 Recharge теренец за контрола без употреба на раце. Преку познат интерфејс можете да уживате во забавата и да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите – едноставно со користење на вашиот глас. Со пристап до апликации на Google Play и опционален звучен систем Bowers & Wilkins со врвна технологија, вашиот автомобил и вашиот живот ќе бидат блиски како никогаш досега.

Google Assistant

Помош со гласовни команди во автомобилот.

Bowers & Wilkins звучници во Volvo XC60 Recharge.
Bowers & Wilkins

Уживајте во најсовремените аудио перформанси.

Google Play

Останете поврзани со вашиот дигитален живот.

Интуитивно ваш. Напредната технологија ви помага да се поврзе вашиот автомобил со персонализираната удобност и мобилност.

Напредниот прочистувач на воздухот во XC60 Recharge ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав воздухот.
Човек кој стои покрај бел ѕид од тули, користи Volvo on Call за претходно да ги постави условите во своето Volvo.
Дизајн на предниот ентериер на XC60 Recharge со седишта од мешавина на волна без кожа.
Напредниот прочистувач на воздухот во XC60 Recharge ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав воздухот.

Почист воздух во кабината

Напредниот прочистувач на воздухот во првиот светски систем за квалитет на воздухот спречува до 95 проценти од опасните PM 2,5 честички што навлегуваат во кабината. Тоа може да ви помогне вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот, без оглед на надворешните услови.

Човек кој стои покрај бел ѕид од тули, користи Volvo on Call за претходно да ги постави условите во своето Volvo.

Создајте го вашиот совршен простор

Закажете греење или ладење и повеќе од тоа – со едноставна команда, апликацијата Volvo On Call ви овозможува да го создадете вашиот совршен простор далечински пред воопшто да тргнете.

Дизајн на предниот ентериер на XC60 Recharge со седишта од мешавина на волна без кожа.

Прецизно прилагодете го автомобилот

Активната шасија со самоприлагодлива воздушна амортизација за сите тркала го прави вашиот теренец XC60 Recharge уште подинамичен и префинет. Пет различни поставувања – Comfort, Eco, Dynamic, Off Road и Individual – ви овозможуваат да ја прилагодувате шасијата според вашиот претпочитан стил на возење.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Дење или ноќе, нашата интелигентна технологија за помош околу безбедноста може да ви помогне да откриете и избегнете други возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање доколку возачот не успее да реагира.*

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа наназад со ограничена прегледност.Системот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.**

* Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.

*** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Поддршката за управување е активна на брзини помеѓу 60-140 km/h.