НОВ НАЧИН ЗА ПАТУВАЊЕ

360c

Иднината е електрична, автономна и поврзана.

Страничен поглед на Volvo 360c паркиран на улица со калдрма.

Зошто да летате кога може да ве возат?

Замислете си дека имате состанок рано наутро во друг град. Имате две опции за да стигнете таму – краток лет преку локалниот аеродром, или целосно автономен и електричен начин за патување што може да ве однесе директно до местото на состанокот, избегнувајќи ги чекирањето, чекањето во редици, можното одложување на летот, безбедносните проверки и сè друго што е дел од патувањето со авион. Што би избрале?

Зошто да летате кога може да ве возат?

Замислете си дека имате состанок рано наутро во друг град. Имате две опции за да стигнете таму – краток лет преку локалниот аеродром, или целосно автономен и електричен начин за патување што може да ве однесе директно до местото на состанокот, избегнувајќи ги чекирањето, чекањето во редици, можното одложување на летот, безбедносните проверки и сè друго што е дел од патувањето со авион. Што би избрале?

Предниот дел на Volvo 360c паркиран пред куќа

Лично, удобно, практично

Во не толку далечна иднина, замислуваме свет во кој целосно автономните електрични возила го претставуваат одговорот на личните потреби за мобилност. Моделот 360c го развивме за да ја оживееме нашата визија за иднината. Индивидуалните потреби за мобилност еволуираат. Решенијата мора да нудат безбедно, еколошко, а сепак лично и удобно патничко искуство.

Поглед од птичја перспектива на 360c што застанува на пешачки премин

Безбедност на Volvo

Моделот 360c исто така нуди и предлог за стандардизиран автономен систем за комуникација меѓу возилата што ќе им овозможи на другите учесници во сообраќајот и автономни возила да знаат што ќе биде следниот чекор на 360c. Веруваме дека еден таков стандардизиран систем ќе игра клучна улога во тоа патувањето со автономни возила да стане безбедна и пријатна реалност.

Паркиран 360c зад куќа, со отворена врата на совозачот.

Патување без чувство на вина

Моделот 360c ја носи визијата за тоа како може патувањето да се направи одржливо. Целосно електричните и целосно автономни 360c возила ќе им дадат слобода на луѓето да се движат непречено и без компликации. Нема веќе одложувања на летовите и чекирање на багажот. Моделот 360c е дизајниран да ве однесе од точка А до точка Б.

Volvo 360c возејќи во паркинг-гаража.

Урбан дизајн

Тоа што карактерот на личните потреби за мобилност се менува значи дека ќе треба да погледнеме како ни е изградена инфраструктурата и како ни се дизајнирани градовите. Со решенијата за мобилност што соодветствуваат на побарувачката, ќе се намали потребата за паркинг-места во центарот на градовите, со што ќе се ослободи простор за живеење, трговија или слободни активности.

Максимално користење на вашето време

Моделот 360c предвидува разни искуства врз основа на вашите потреби

Слика од внатрешноста на Volvo 360c со маса со вграден разладувач за пијалаци
Две жени уживаат во разговор во просторната внатрешност на Volvo 360c
Жена максимално го користи автономното возење на Volvo така што ужива во спиењето
Слика од внатрешноста на Volvo 360c со маса со вграден разладувач за пијалаци

Уживајте

360c вклучува неколку поставки за расположение дизајнирани да ви помогнат да се опуштите или да се забавувате за време на патувањето, со сите детали што ви се потребни.

Две жени уживаат во разговор во просторната внатрешност на Volvo 360c

Работете

Мобилното, целосно поврзано место за состаноци и работа значи дека може да ги завршувате обврските додека сте во движење.

Жена максимално го користи автономното возење на Volvo така што ужива во спиењето

Спијте

Патувате преку ноќ за утрински состанок? Зошто не си резервирате возило за спиење што ќе ве однесе до крајната дестинација целосно освежени?