Concept XC Coupe

Елегантниот авантурист

Емотивен дизајн

Изразен стил со голема функционалност

Нашите модели XC се совршен одраз на надворешната природа во типичниот шведски живот.

Volvo Concept Cars

Concept XC Coupe е втор модел во серијата за концептуални автомобили, кои секој на свој начин ја претставуваат следната генерација на Volvo модели, почнувајќи со новото XC90 во 2014 година.

Наши иновации

Се што правиме е дизајнирано околу луѓе, затоа секоја иновација што ја рпавиме е дизајнирана да го поедностави и подобри вашиот живот. Ние сме посебно горди на нашите напредоци во ефикасната моќ, конективноста и безбедноста. Ние го нарекуваме нашето размислување во овие простори: Drive-E, Sensus, и IntelliSafe.