Skip to content

Volvo XC40 Recharge

Хибрид

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Хибрид
Бел XC40 Recharge plug in хибрид паркиран во гаража додека се полни.

Наполнете и возете.

Откријте го компактниот скандинавски plug-in хибриден теренец – дизајниран за во град и многу други места.

Хибрид

Plug-in

До46km

Досег на електричен погон

360°

Камера

SUV

Капацитет

Задното светло на Volvo XC40 Recharge.
Предната совозачка врата на Volvo XC40 Recharge е отворена.

Запознајте го XC40 Recharge. Компактниот plug-in хибриден теренец дизајниран со намена за нашата планета – и конструиран за урбано возење.

Без компромиси

Додавањето електрична енергија во вашиот погон го создава plug-in хибридот што ја гледа иднината без да го компромитира искуството денес.

Персонализирајте го

Ваш е животот – па осигурете се дека вашиот XC40 Recharge интуитивно ќе го одразува ова. За поспортски шмек, изберете го R-Design или одете на луксуз со Inscription.

Вистински чисто

Во електричниот режим Pure, можете да го возите вашиот XC40 Recharge plug-in хибрид без никакви издувни гасови. Со целосно наполнета батерија, ова може да овозможи секојдневно патување чисто со користење на електричниот мотор.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Со четири камери што обезбедуваат преглед од 360°, нашиот систем може да ви помогне да се паркирате со самодоверба дури и во тесни простори.

Дење или ноќе, нашата интелигентна технологија за помош околу безбедноста може да ви помогне да откриете и избегнете други возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање или преку итна поддршка за управување доколку возачот не успее да реагира.*

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа наназад со ограничена прегледностСистемот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.**

* Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.

Дизајнирајте го вашиот живот. Имајте контрола во секој километар од патувањето, со интуитивен комфор и карактеристики за удобност.

Жена стои навалена на бел XC40 Recharge plug in хибрид, зад неа има ресторан.
Паметни опции за складирање во Volvo XC40 Recharge.
Панорамски кров што се отвора и навалува на бел XC40 Recharge сликан одгоре.
Жена стои навалена на бел XC40 Recharge plug in хибрид, зад неа има ресторан.

Дизајн што се истакнува

Xрабар и експресивен дизајн на каросеријата SUV одговара на компактната ефикасност. Истражете го срцето на кој било град без да се мешате во толпата.

Паметни опции за складирање во Volvo XC40 Recharge.

Паметно складирање

Внатре ќе откриете паметни решенија за складирање на шишиња за вода, спортски торби, телефони, лаптопи, храна за носење и многу други работи, како што е предната преграда за вашите полначи.

Панорамски кров што се отвора и навалува на бел XC40 Recharge сликан одгоре.

Отворено небо

Со панорамскиот кров што се отвора и навалува можете да уживате во надворешната природа и да имате свеж воздух во кабината.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите стилови и опции на моторот.