Skip to content

Volvo S60

Благ хибрид

Volvo S60

Volvo S60

Благ хибрид
Црвен Volvo S60, паркиран во црвена средина.

За патот кој го возите.

Скандинавскиот седан, дизајниран да ве одведе таму.

Благ хибрид

Електрификација

5,9секунди

0-100 km/h*

95%

Прочистување на воздухот во кабината

360°

Камера

* Времето за забрзување се однесува на S60 B6 AWD.

Надворешност на црвен Volvo S60 во црвена средина.
Заден дел на црвен Volvo S60 во црвена средина.
Bowers & Wilkins звучник во Volvo S60 седан.

Според нашите услови. Напредната технологија во вашиот S60 овозможува персонализирана удобност и мобилност во вашето возење.

Црвен Volvo S60 вози по пат на зајдисонце.

Динамично возачко задоволство

Прецизни, остри реакции и динамично, опуштено возење. Со напредна шасија, вам ви останува само да уживате во чистото возачко задоволство.

Благ хибрид

Нашиот благ хибриден погон штеди гориво со враќање енергија додека сопирате. Уживајте во динамично возење уште од самото поаѓање со автомобилот.

Останете фокусирани

Екранот над инструмент таблата ви овозможува да внимавате на вашата брзина, да следите етапна навигација, да одговарате на вашите телефонски повици и друго. Сето тоа без да го губите фокусот на патот.

Асистенција при возењето. Тоа е во нашата ДНК.

Асистенција при возењето. Тоа е во нашата ДНК.

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа во рикверц со ограничена прегледност. Системот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.*

Дење или ноќе, нашата интелигентна технологија за помош околу безбедноста може да ви помогне да откриете и избегнете други возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање или преку итна поддршка за управување доколку возачот не успее да реагира.**

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што помага, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што треба.

* Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.

** Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

Дизајнирајте го вашиот живот. Имајте контрола во секој километар од патувањето, со интуитивен комфор и карактеристики за удобност.

Маж и жена стојат блиску до нивниот црвен S60, на зајдисонце.
Маж со кафена коса седи во Volvo S60, а во лицето му свети сонце.
Bowers & Wilkins звучник во Volvo S60.
Маж и жена стојат блиску до нивниот црвен S60, на зајдисонце.

Бидете уникатни

Бидете различни во толпата. Различните линии и размери на S60 се потсетник дека оригиналноста заслужува внимание.

Маж со кафена коса седи во Volvo S60, а во лицето му свети сонце.

Почист воздух во кабината

Напредниот прочистувач на воздухот во првиот светски систем за квалитет на воздухот спречува до 95 проценти од опасните PM 2,5 честички што навлегуваат во кабината. Тоа може да ви помогне вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот, без оглед на надворешните услови.

Bowers & Wilkins звучник во Volvo S60.

Bowers & Wilkins

Позиционирани и монтирани со прецизност, додавајќи ексклузивни Bowers & Wilkins звучници на вашиот Volvo создава неверојатно искуство, без разлика каде седите во автомобилот.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите стилови и опции на моторот.