Нагласувања на карактеристиките

Откријте како карактеристиките за поврзливост, удобност и безбедност го дефинираат карактерот на V60 Cross Country.

Вграден Google

Најдобра навигација во класата

Со „Карти на Google“ беспрекорно вграден во V60 Cross Country, информациите за сообраќајот во реално време и автоматското менување на маршрутата ви помагаат да стигнете на вашата дестинација со помалку компликации.

Сите податоци се вклучени

Со сите вклучени податоци, нашиот пакет со дигитални услуги на практичен начин внесува хармонија помеѓу вас, вашиот V60 Cross Country и вашиот дигитален живот.

Вграден Google

Ќе ги добиете вашите омилени апликации како Google Assistant, „Карти на Google“ и други на Google Play, директно во вашиот автомобил за практично, персонализирано и беспрекорно возачко искуство.

Апликација Volvo Cars

Оптимизирајте ја практичноста и добијте повеќе од вашиот Volvo. Нашиот пакет со дигитални услуги вклучува далечински услуги преку апликацијата Volvo Cars.

Пакет со дигитални услуги

V60 Cross Country се доставува со претплата за пакетот со дигитални услуги од најмногу четири години. По овој период важат нови услови.

V60 Cross Country се доставува со претплата за пакетот со дигитални услуги од најмногу четири години. По овој период важат нови услови.

Удобност и технологија

Аеродинамично оптимизираниот кровен багажник дизајниран од Volvo Cars, делумно направен од рециклирани материјали.Збогатете ја вашата авантура со додатоци

Донесете повеќе опрема со кровниот багажник што го дизајниравме ние. Тој е аеродинамично оптимизиран, делумно направен од рециклирани материјали и ќе обезбеди вашата опрема да патува побезбедно и посигурно.

Во Volvo, екранот над инструмент таблата ги прикажува брзината на возење и навигацијата на ветробранотОстанете фокусирани

Екранот над инструмент таблата ви овозможува да ја гледате вашата брзина, да следите етапна навигација и друго. Сето тоа без да го губите фокусот на патот. Осветленоста на екранот над инструмент таблата се прилагодува автоматски според условите на светлината и можете да го поставите системот да одговара на вашите лични преференци.

Напредниот прочистувач на воздухот во Volvo V60 Cross Country ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот.Почист воздух во кабината

Напредниот прочистувач на воздухот во нашиот прв светски систем за квалитет на воздухот спречува до 95 проценти од опасните PM 2,5 честички што навлегуваат во кабината. Тоа може да ви помогне вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот, без оглед на надворешните услови. Можете дури и да ги следите нивоата на честички и полен надвор од автомобилот.

Далечински услуги во апликацијата Volvo Cars за додадена секојдневна практичност.Далечински услуги на апликацијата

Претплатете се на пакет со дигитални услуги и уживајте во целосниот простап до сите далечински услуги во апликацијата Volvo Cars, вклучувајќи ги заклучувањето и отклучувањето, чистењето на кабината и загревањето или ладењето на кабината.*

Збогатете ја вашата авантура со додатоци

Донесете повеќе опрема со кровниот багажник што го дизајниравме ние. Тој е аеродинамично оптимизиран, делумно направен од рециклирани материјали и ќе обезбеди вашата опрема да патува побезбедно и посигурно.

* Далечинските услуги на апликацијата Volvo Cars се овозможени преку претплатата за дигитални услуги. Тие се вклучени до четири години од датумот на малопродажна испорака, доколку автомобилот е нов. Откако ќе заврши овој период, ќе важат нови одредби и услови.

Возбудлива репродукција на звук

Дизајнирано за оние што бараат извонредност на звучните перформанси. Овој најсовремен опционален аудио систем од 1.400W носи исклучителна јасност и реализам во музиката, оптимизирајќи ги деталите и резолуцијата и овозможувајќи ви да слушнете некоја песна така како што изведувачот првично посакувал.

Оживејте ја вашата музика

15 прецизно нагодени high-fi звучници и иновативен сабвуфер со свеж воздух, создадени според архитектурата на кабината на вашиот Volvo даваат неверојатен опкружувачки звук, без разлика каде седите. Целосно музичко искуство што навистина можете да го почувствувате.

Изберете ја вашата соба

Уникатната технологија за „Преобразба на соба“ ја рекреаира акустиката од некоја конкретна соба. Изберете од четири различни „Режими на соба“, вклучувајќи „Студио“, „Индивидуална сцена“, „Концертна сала“ и „Џез клуб“.

High-fidelity аудио систем Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins звучници во Volvo V60 Cross Country.

Асистенција во возењето

Враќајте наназад со самодоверба

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа во рикверц со ограничена прегледност. Системот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.*

* Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.
** Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.
*** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Поддршката за управување е активна на брзини помеѓу 60-140 km/h.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.